Stravovací systém


Princip Stravovacího systému

Se stravovacím systémem získáte efektivní řešení výdeje a objednávání stravy. Nahrazuje zastaralý a nepřehledný způsob objednávání jídel na papírových formulářích a výdej na papírové stravenky. Nabízíme kompletní hardwarové a softwarové řešení pro jídelny s vlastní i cizí kuchyní, školní nebo firemní jídelny.

Klíčové vlastnosti systému

  • Objednávání stravy prostřednictvím terminálu s dotykovou obrazovkou nebo přes počítač.
  • Možnost objednání na jeden až neomezeně dní dopředu.
  • Výdej stravy na základě identifikace strávníka zobrazuje objednané jídlo na displeji monitoru
  • Možnost automatického odesílání souhrnných objednávek emailem (externímu dodavateli, vlastní kuchyni).
  • Vyúčtování stravy – sestava za zvolené období.
  • Bezkontaktní identifikace osob kartou nebo čipem.
  • Správa jídelníčku a cen jídel. Možnost importu jídelního lístku.
  • Stravovací systém může být použit samostatně nebo jako doplněk docházkového systému (podobně jako přístupový systém).

Rozhraní

  1. Části systému určené pro uživatele - strávníka
  2. Části systému určené pro pracovníky výdeje
  3. Části systému určené pro administraci

1) Části systému určené pro uživatele - strávníka

  • Objednávání stravy prostřednictvím terminálu s dotykovou obrazovkou nebo přes počítač..
  • Uživateli se po přihlášení na monitoru zobrazí seznam dnů, pro které byl naplánován jídelníček.
  • Jídelníček lze zadávat na neomezený počet dní dopředu.
  • Jídla můžou být rozdělena do druhů např. oběd, večeře.
Jídelna - úvodní strana Objednávání jídel Přehled objednávek

Po výběru dne může uživatel vybírat z připraveného jídelníčku. Lze vybírat více jídel.


2) Části systému určené pro pracovníky výdeje

  • Výdej je určen především pro vydávání jídel. Po přiložení karty uživatele se na displeji zobrazí objednané jídlo, které se má vydat.
  • Objednaná jídla se postupně posunují odshora dolů, tak aby měl personál přehled o jídlech, která mají být vydána.
  • Na výdejové obrazovce je zobrazeno: Jméno, datum výdeje, číslo jídla, druh jídla.
  • Možnost zpětného prohlížení vydaných jídel.
Nevydaná jídla Historie vydávání jídel Přehled pípnutých jídel

Kompletní kontrola nad výdeji obědů.


3) Části systému určené pro administraci

  • Jídelní lístek – jídelní lístek lze zadat ručně nebo importovat ze souboru s příponou XLS
  • Zadávání osob – osoby lze přidávat ručně, nebo importovat z programu “Docházka ComArr”. U osob lze zadat: Jméno, heslo, číslo karty, oprávnění (Administrátor, strávník).
  • Tiskové sestavy – lze vytisknout objednávky pro dnešní den
  • Sestava pro strávníka – zobrazí seznam a ceny objednaných jídel za zvolené období. Zobrazí přehled vyúčtování
  • Sestava objednávek pro dodavatele – Soupis počtů objednaných jídel na zvolené období. Možnost automatického odesílání objednávky dodavateli.
Administrace - jídelní lístek Objednávka pro dnešní den Sestava pro strávníka

Jídelna umožňuje používání kont uživatelů. To znamená, že muže být na konto vložena částka ze které se při objednávce odečítá cena objednaného jídla. U kont lze nastavit i možnost čerpání do mínusu..

NAŠE REALIZACE

Maro
Tvar Pardubice
SMP
Fackelmann
Staubli
Mapo-Mont